Сенатът на САЩ одобри пакет от 95,34 милиарда долара, включващ помощ за

...
Сенатът на САЩ одобри пакет от 95,34 милиарда долара, включващ помощ за
Коментари Харесай

Официално: Сенатът одобри 95,34 млрд. долара помощ за Украйна, Израел и Тайван

Сенатът на Съединени американски щати одобри пакет от 95,34 милиарда $, включващ помощ за Украйна, Израел и Тайван. Законопроектът включва 60 милиарда $ за Украйна, 14,1 милиарда $ за Израел и 4,8 милиарда $ за регионални партньори в Индийско-Тихоокеанския район. Близо 10 милиарда $ ще бъдат вложени в филантропична помощ в Газа, Западния бряг и Украйна.

Законопроектът обаче надали ще бъде подсилен в доминираната от републиканци Камара на представителите. Председателят й, конгресменът на Луизиана Майк Джонсън, и доста други консерватори в долната камара са твърдо срещу поддръжката за Украйна.

" В отсъствието на каквато и да е смяна в граничната политика от Сената, Камарата ще би трябвало да продължи да работи по своя преценка по тези значими въпроси ", сподели Джонсън в изказване късно в понеделник. " Америка заслужава по-добро от статуквото на Сената ", акцентира той.

Иронията е, че след месеци на договаряния демократите в Сената отстъпиха и одобриха непопулярни за електората си ограничения, свързани с граничната политика на Съединени американски щати, като част от по-голям законопроект за помощ на Украйна.

Републиканците от горната камара обаче, в началото приветстващи законопроекта, гласуваха срещу него след апел на бившия президент Доналд Тръмп, който прави всичко допустимо да саботира последната година от мандата на президента Джо Байдън.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР